Vařte podle koření

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava
2,5 hod. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Hovězí

Potřebujeme

cca 1300 g hovězí kýty
cca 50 g špeku
200 g anglické slaniny (v celku)
4 kyselé okurky
sůl
rostlinný olej
4 cibule
500 ml vody
3 stroužky česneku
koření Garlic Pepper nebo česnek a pepř mletý
koření Šťavnatá roštěnka
krajíc chleba

Garlic Pepper nakoupíte zde
Šťavnatá roštěnka nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Špek si nakrájejte na tenší hranolky a pomocí nože s úzkou dlouhou čepelí prošpekujte maso špekem po směru vláken. Poté maso ze všech stran osolte a opepřete.

2V kastrolu rozehřejte trochu oleje a vložte cca 150 g slaniny nakrájené na kostičky. V tuku opečte maso ze všech stran dozlatova. Poté ho vyjměte i se slaninou a ve výpeku osmahněte jemně nakrájenou cibuli .Podlijte ji trochou vody a opět restujte, až se tekutina odpaří. Takto opakujte několikrát, dokud nevznikne hnědý základ omáčky. Cibule nezkaramelizuje.Vložte do něj maso, podlijte vodou asi do třetiny jeho výšky, přidejte česnek, koření Šťavnatá roštěnka.Krajíc chleba bez kurky položte na maso a přikryté pokličkou pečte v troubě na 180° C přibližně 2,5 hodiny do měkka.

3Na závěr do omáčky vložte najemno nakrájené kyselé okurky. Maso vyjměte a omáčku i s pečeným chlebem rozmixujte,zřeďte a zjemněte mślem a o rozmixované omáčky přidejte na kostičky nakrájenou zbylou slaninu.Výslednou chuť mužete doladit lákem z okurek.

4Znojemskou pečeni servírujte s rýží nebo knedlíkem. Při servírování pokrm dozdobte petrželí nebo smaženou cibulkou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Šťavnatá roštěnka
Všechny recepty s kořením Česnek mletý
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý

Zpět na začátek kuchařky