JARO JE O LEHKOSTI, SVĚŽESTI A ODVÁŽNÝCH KOMBINACÍCH. A PŘESNĚ TO PŘINÁŠEJÍ DVĚ VÝRAZNÉ SMĚSI Z DÍLNY DAVÍDKOVA KOŘENÍ – GOROL A HRÁŠKOVÝ PEPŘ. OBĚ PŘEKVAPÍ SVOU SVĚŽÍ CHUTÍ A PŘINESOU DO KAŽDÉ KUCHYNĚ NOVÝ NÁDECH. KDE JE VYUŽÍT A PROČ BY VÁM ROZHODNĚ NEMĚLY CHYBĚT?
číst víceJARO JE OBDOBÍM NOVÝCH ZAČÁTKŮ, A JAK JINAK HO OSLAVIT NEŽ CHUTNÝMI A SVĚŽÍMI RECEPTY, KTERÉ NÁS PŘIVEDOU ZPĚT K PŘÍRODĚ? V TOMTO ČLÁNKU SE PODÍVÁME NA OBLÍBENÉ JARNÍ POKRMY, KTERÉ DOPORUČUJÍ ČLENOVÉ DAVÍDKOVA KOŘENÍ - HOLKY Z EXPEDICE A MARKETINGU.
ZIMA POMALU USTUPUJE, DNY SE PRODLOUŽUJÍ A SLUNEČNÍ PAPRSKY PŘINÁŠEJÍ NOVOU ENERGII. PŘÍRODA SE PROBOUZÍ, STROMY SE ZAČÍNAJÍ ZELENAT, LOUKY SE POKRÝVAJÍ PRVNÍMI KVĚTY A VZDUCH JE PROSYCEN VŮNÍ VLHKÉ ZEMĚ. JE TO OBDOBÍ ZNOVUZROZENÍ, KDY SE NEJEN PŘÍRODA, ALE I NAŠE TĚLO PROBOUZÍ K ŽIVOTU. JARO JE ČASEM OČISTY, OBNOVY SIL A NÁVRATU K LEHČÍM A SVĚŽÍM JÍDLŮM.
číst víceVELIKONOCE NEJSOU JEN O MAZANCI, NÁDIVCE A VAŘENÝCH VAJÍČKÁCH. POKUD SE U VÁS DOMA DRŽÍ TRADICE PŘIPRAVIT NĚCO SLADKÉHO PRO KOLEDNÍKY NEBO RODINNÝ STŮL, PAK JE TENTO ČLÁNEK PRÁVĚ PRO VÁS.
A JAKÉ JSOU TY NEJLEPŠÍ VELIKONOČNÍ DEZERTY, KTERÉ VONÍ SKOŘICÍ, VANILKOU A DALŠÍMI VOŇAVÝMI DOBROTAMI?
S PŘÍCHODEM JARA PŘICHÁZÍ ČAS SVĚŽÍCH CHUTÍ, LEHKÝCH JÍDEL A ČERSTVÝCH BYLINEK. JEDNOU ZE SMĚSÍ, KTERÁ SE NA JAŘE STANE VAŠÍM NEPOSTRADATELNÝM POMOCNÍKEM V KUCHYNI, JSOU SALÁTOVÉ BYLINKY – PEČLIVĚ NAMÍCHANÁ KOMBINACE RYZY ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH BYLINEK A ZELENINY, KTERÁ POZVEDNE VAŠE POKRMY NA ZCELA NOVOU ÚROVEŇ.
číst víceJARO JE OBDOBÍM PROBUZENÍ PŘÍRODY I NAŠEHO ORGANISMU. DNY SE PRODLOUŽUJÍ, SLUNCE NABÍRÁ NA SÍLE A MY CÍTÍME POTŘEBU ODLEHČIT JÍDELNÍČEK A DODAT TĚLU NOVOU ENERGII.
číst více