Vařte podle koření

Svěží polévka z cukety a hrášku

Svěží polévka z cukety a hrášku

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

1 velká cibule
2 stroužky česneku
500 g cukety
300 g mraženého hrášku
1 lžíce másla
700 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany ke šlehání, nebo rostlinné smetany
dvě hrsti čerstvého koriandru
citronová šťáva podle chuti
rostlinný olej
sůl, pepř

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde

Postup přípravy

1Zeleninu (kromě hrášku) očistěte a nakrájejte nahrubo. 

2V hrnci na střední stupeň plamene rozpalte olej s máslem a opečte na něm cuketu a cibuli dozlatova. Na poslední minutu smažení přidejte česnek, aby se rozvoněl, ale nespálil. Směs zalijte vývarem, osolte, opepřete a nechte vařit asi 10 minut, dokud cuketa nezměkne. Přidejte hrášek a smetanu, trochu citronové šťávy a povařte spolu další 2 minuty. Hrášek musí jen změknout, ale nevařte ho déle, aby neztratil svou krásnou barvu.

3Do zeleninové směsi přidejte koriandr a rozmixujte na hladký krém. Polévku ochutnejte a finálně dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Hotovou polévku servírujte se slunečnicovými semínky, zakápnutou smetanou a čerstvým koriandrem. Můžete ji také posypat trochou parmazánu.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Česnek granulovaný

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie