Vařte podle koření

Šťavnaté roštěnky

Šťavnaté roštěnky

počet osob
4

čas přípravy
0 min. příprava
15 min příprava
60 min dušení

obtížnost
střední

druh jídla
Hovězí

Potřebujeme

800 g hovězí roštěné nebo hovězího zadního
2 velké cibule
Sádlo
Koření Šťavnatá roštěnka
Koření Pepř černý mletý nebo Garlic Pepper
Sůl
Rýže

Šťavnatá roštěnka nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Cibule smažená nakoupíte zde

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a orestujte cibuli do sklenata. 
  2. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenčí plátky. Můžete lehce naklepat. Z obou stran napepřete. 
  3. Cibulku dejte na kraje hrnce a na sádle zprudka orestujte plátky masa z obou stran tak, ať se úplně zatáhnou. 
  4. Orestované maso posypejte kořením Šťavnatá roštěnka a osolte. 
  5. V konvici uvařte vodu a zalejte maso tak, aby bylo téměř celé ponořené. 
  6. Duste dokud maso nezměkne. Doba dušení je různá, a to podle druhu a stáří masa. Počítejte ale alespoň s hodinou dušení. 
  7. Mezitím si uvařte rýži dle návodu. 
  8. Když je maso hotové, vyjměte ho a odložte do jiné nádoby. Drobné kousky masa, které odpadly z plátků, v hrnci nechte, budete jím zahušťovat omáčku. Pokud odpadlých kousků masa není dostatek, klidně použijte část plátků. Celou směs rozmixujte tyčovým mixérem. Cibule a kousky masa omáčku krásně zahustí a nemusíte používat žádnou mouku. Ochutnejte a případně dochuťe kořením a solí. 
  9. Odložené maso vložte zpět do omáčky a ještě chvíli společně prohřejte. 
  10. Servírujte s rýží. Roštěnky můžete posypat Smaženou cibulkou. 

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Šťavnatá roštěnka
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý
Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Cibule smažená

Zpět na začátek kuchařky