Vařte podle koření

Smažený květák s česnekovými brambory a domácí tatarkou

Smažený květák s česnekovými brambory a domácí tatarkou

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
10 vaření
10 smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vegetarián

Potřebujeme

1 květák
strouhanka
hladká mouka
vejce
olej
1PL TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA
1 PL VEGOŠ
sůl

Vegoš nakoupíte zde
Těstíčka, křidélka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Dejte vařit vodu, přidejte do ní sůl, koření VEGOŠ a přiveďte k varu. Květák rozeberte na růžičky a nechte povařit do poloměkka. Pak zceďte a nechte vychladnout nebo prolijte ledovou vodou.

2Připravte si trojobal a květák obalte. Ve strouhance rozmíchejte koření TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA. Po usmažení bude strouhanka voňavější a chutnější.

3Obalený květák usmažte na slunečnicovém oleji. Podávejte s česnekovými brambory a domácí tatarkou.

Myslím, že klasickou verzi smaženého květáku všichni znáte. Toto je taková vylepšená verze, která vás velice překvapí.

DOBROU CHUŤ!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vegoš
Všechny recepty s kořením Těstíčka, křidélka

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie