1 ks římského salátu (cca 300 g)
Dresing:
2 vrchovaté PL majonézy
2 ČL kremžské hořčice
1 PL nastrouhaného parmazánu
1 PL citronové šťávy
1 větší stroužek česneku (prolisovat)
špetka soli
5 PL studené vody
Maso:
300 g kuřecích prsou
HRÁŠKOVÝ PEPŘ
sůl
olivový olej na smažení
Krutony:
2 plátky toastového chleba
ČESNEK GRANULOVANÝ
sůl
máslo na opražení
parmazán na dozdobení
1Připravte si dresing. Do menší misky dejte všechny ingredience a dobře promíchejte.
2Z římského salátu odkrojte košťál. Jednotlivé listy umyjte studenou vodou, nakrájejte je na menší kousky a dejte do velké mísy.
3Kuřecí prsa očistěte od blanek, podélně rozkrojte, osolte a opepřete HRÁŠKOVÝM PEPŘEM. Rozpalte pánev a na olivovém oleji je orestujte z obou stran dozlatova. Hotové maso dejte bokem.
5Připravte krutonky. Toastový chleba nakrájejte na malé kostičky. Na pánev dejte kousek másla (cca 1 PL), nechte jej rozpustit a nasypejte na něj kostičky chleba. Osolte a posypejte GRANULOVANÝM ČESNEKEM. Lehce míchejte a restujte, dokud nemají krutony zlatou barvu. Jakmile jsou hotové, odstavte z plotny.
6Nakrájené listy římského salátu zalijte připraveným dresingem, opatrně promíchejte a dejte do hlubších talířů. Posypejte krutony, hoblinkami parmazánu a přidejte kuřecí prsa nakrájená na plátky.
Nechte si chutnat. :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.