Recepty

🇮🇹 Šafránové risotto

 Šafránové risotto

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Světová kuchyně

Potřebujeme

200g rýže na risotto jako Carnaroli, Arborio, Vialone apod.
2 drobně nakrájené šalotky
1 lžíce rostlinného oleje
větší špetku šafránu
150ml dobrého suchého bílého vína
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
60g másla
1 lžíce olivového oleje
50g strouhaného parmezánu
1l zeleninového nebo kuřecího vývaru

Šafrán 0,5 g nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
Šafrán 1 g nakoupíte zde
Šafrán 2 g nakoupíte zde

Postup přípravy

1V hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte zesklovatět. 

2Přidejte rýži a ze všech stran orestujte. Zalijte vínem a nechte na mírném plameni pomalu odpařit. Rýži osolte a opepřete. Poté ji zalijte horkým vývarem tak, aby byla rýže ponořena, přidejte šafrán a zvolna vařte, dokud se tekutina neodpaří. Často risotto promíchávejte. Přidejte další vývar a znovu nechte odpařit. Čím déle vaříte, tím menší dávky vývaru přidávejte.

3Když je rýže al dente (na skus) a vývar odpařený, sundejte ji z plotýnky a vmíchejte máslo a lžíci olivového oleje. Nakonec přidejte parmazán, pečlivě promíchejte a ihned servírujte.

A pokud zbožňujete mořské plody, šafránové risotto se skvěle hodí ke krevetám. Ani ty není těžké připravit, stačí je zprudka opéci na rozpáleném oleji a ozdobit jimi výrazně žluté šafránové risotto.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Šafrán 0,5 g
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev
Všechny recepty s kořením Šafrán 1 g
Všechny recepty s kořením Šafrán 2 g

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie