2 cibule nebo šalotky
kilo rajčat nebo dvé plechovky dobrého rajčatového protlaku
1 mrkev
máslo
1 PL VEGE-RAJČÁTKA
půl lžičky koření RAJSKÁ
cukr na dochucení
vařená rýže
1Cibuli i mrkev nasekejte nadrobno a restujte na másle do zlatova.
2Rajčata zbavte slupek, rozkrájejte na čtvrtky, přidejte k cibuli a mrkvi. Zalijte 1/2 l vody, přidejte koření a 20 minut nechte probublávat.
3Uvařte rýži klasickým způsobem, jen do ní navíc přidejte 1 ČL mletého kardamomu.
4Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, doslaďte, dosolte a dořeďte na požadovanou hustotu. Možno ještě zjemnit máslem.
5Přidejte rýži a podávejte v misce nebo v hlubokém talíři.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.