Recepty

Polévka z kukuřice s mákem a restovanou slaninkou

Polévka z kukuřice s mákem a restovanou slaninkou

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
45 min. vaření polévky

obtížnost
střední

druh jídla
Vysoká gastronomie

Potřebujeme

1 kg sladké mražené kukuřice
2 ČL FRANCOUZSKÉ SMĚSI ŽANET
2 větší šalotky
100 g prorostlé uzené slaniny
1 malá plechovka kokosového krému
kousek másla
makový olej
hrst solených pražených arašídů
sůl


Francouzská směs Žanet nakoupíte zde

Postup přípravy

1Šalotku očistěte, nakrájejte na drobno, slaninu na kostičky.

2V hrnci vyškvařte slaninu na tuk, přidejte šalotku a restujte do růžova.

3Přidejte kukuřici, koření, sůl a znovu chvíli restujte. Zalijte kukuřici cca 2 litry vody a vařte, dokud není kukuřice měkká.

4Po změknutí kukuřici rozmixujte do hladka a přepasírujte přes jemné sítko.

5Znovu dejte vařit, přidejte kokosový nebo mandlový krém, máslo a polévku dořeďte na krémovitou konzistenci. Ješte chvíli vařte, pak vypněte a nechte chvíli odpočinout.

6Podávejte v hlubokých talířích nebo v miskách. Polévku posypejte kostičkami vyškvařené slaniny, arašídy a polijte ji makovým olejem.

Velice exkluzivní polévka pro slavnostní příležitosti. Její chuť je jedinečná a stoprocentně zachutná i vám.

Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Francouzská směs Žanet

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie