500 g kvalitních těstovin tagliatelle
1 PL PEPŘE ČERNÉHO CELÉHO nebo BAREVNÉHO PEPŘE DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV
4 PL másla
50 g čerstvě strouhaného sýra pecorino
100 g čerstvě strouhaného parmazánu
1 hrst polníčku
sůl
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu do stavu al dente. Slijte je, ale 1 hrnek vody si ponechte, bude se hodit na ředění omáčky.
2Pepř v hmoždíři zlehka podrťte. Pánev rozehřejte, vsypte do ní pepř a nechte ho půl minuty rozvonět. Snižte teplotu a přidejte do pánve polovinu másla a nechte rozpustit. Pak přidejte slité těstoviny, zbylé máslo a vodu z těstovin. Posypte pecorinem a většinou parmazánu. Míchejte, dokud se těstoviny neobalí ze všech stran.
3Sundejte pánev z plotny, vmíchejte polníček a rozdělte na talíře. Posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.