Vařte podle koření

🇺🇸 Mechové cupcakes s mangocurd

 Mechové cupcakes s mangocurd

počet osob
12

čas přípravy
120 min. příprava
50 minut pečení
1 - 2 hodiny odležení mangoc

obtížnost
střední

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Korpusy:
250 g čerstvého baby špenátu
310 g hladké mouky
3 vejce
180 g cukru krystal
175 ml rostlinného oleje
12 g kypřícího prášku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry

Mangocurd:
1 velmi zralé mango
100 g cukru krupice
2 lžíce citronové šťávy
4 žloutky
30 g kukuřičného škrobu
špetka soli
60 g másla

ovoce, sušený hmyz a květy na dozdobení

Citronová kůra mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1. Vejce si vyndejte z lednice a nechte je minimálně dvě hodiny stát v pokojové teplotě, ideálně je nechte venku přes noc.

2Špenát umyjte a nechte okapat. Okapaný špenát nakrájejte na malé kouky a následně je rozmixujte na hladkou kaši spolu s 1/4 oleje.

3Troubu předehřejte na 170 °C. Plech na muffiny vyložte košíčky.

4V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Do připravené směsi za stálého šlehání přilévejte po troškách olej. Přidejte rozmixovaný špenát, citronovou kůru, šťávu a krátce prošlehejte.

5Do mouky přimíchejte kypřící prášek do pečiva a po částech, nejméně na třikrát, prosejte a zapracujte do připraveného základu těsta.

6Těstem naplňte jednotlivé košíčky do 3/4 a pečte 45 – 50 minut. Jestli je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle. Pokud na špejli ulpí tekuté těsto, musíte ho ještě péct. Po pěti minutách zkontrolujte propečení těsta. Nepečte zbytečně dlouho, korpus by byl vysušený. Je-li špejle po vytažení čistá, vypněte troubu, pootevřete dvířka asi na 3 centimetry a nechte těsto ještě pět minut v teple. Pak vytáhněte z trouby a dejte vychladnout.

7Mango oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte je s citronovou šťávou, solí a rozmixujte na jemné pyré. Pokud v něm zůstala vlákna, propasírujte ho přes jemné sítko.

8Škrob vmíchejte metličkou do žloutků tak, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky. Tuto směs spojte s mangem a opět pořádně prošlehejte.

9Připravte si vodní lázeň. Do kastrůlku, na který vám pevně pasuje miska, nalijte 1,5 - 2 cm vody. Do misky nalijte mangovou směs a na středně silném plameni ji za stálého šlehání metličkou zahřívejte. Směs by měla krásně zhoustnout a dosáhnout 75°C, proto je dobré, když si pomůžete teploměrem. 

10Perfektně hustou směs stáhněte z plamene a metličkou zašlehejte máslo nakrájené na kostičky.

11Směs nechte trochu zchladnout. Misku pak zakryjte fresh folií a dejte do lednice ztuhnout minimálně na hodinu až dvě.

12Do vychladlých muffinů vydlabejte otvory a vydlabaný piškot si dejte stranou a mezi prsty ho rozdrobte nadrobno až bude připomínat mech. Korpusy cupcaků naplňte mangocurd až po vrch a každý takový naplněný cupcake jím ještě potřete zvrchu, aby se stal lepkavým. Lepkavé hlavy cupcaků ozdobte mechovým piškotem a finálně dozdobte ovocem, květy a případně hmyzem pro ten správný efekt opravdového mechu.

13Hotové cupcakes dejte zachladit do lednice.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie