Aktuální doba dodání je 7 pracovních dní, garantujeme dodání do Vánoc.

Vařte podle koření

🇮🇹 Lasagne

 Lasagne

počet osob
6

čas přípravy
30 min. příprava
50 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Těstoviny

Potřebujeme

Masová směs:
1 kg mletého hovězího masa
2 cibule
2 krabičky rajčatového pyré
3 stroužky česneku
Olej
Koření Boloňka
Pepř barevný do mlýnku nebo PEPŘ TŘÍ BAREV

Bešamel:
50 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
Muškátový ořech mletý nebo celý, který nastrouháte
Sůl

400 g sýru Eidam
Balíček těstovin Lasagne, které se mohou rovnou péct bez předvaření

Boloňka nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
Muškátový ořech celý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nasekejte na drobno a orestujte do sklovata na velké pánvi. 

2Přidejte mleté maso, opepřete a orestujte. 

3Nalijte rajčatové pyré, rozmělněte česnek, okořeňte a osolte. Na mírném plameni duste do měkka. 

4Mezitím připravte bešamel. V kastrůlku rozpusťte máslo a postupně přimíchávejte mouku, dokud nevznikne jíška. Vlijte mléko, míchejte, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochuťte muškátovým oříškem a solí. 

5Předehřejte troubu na 180 °C. A nyní začněte do zapékací mísy skládat vrstvy: nejdřív vytvořte malou vrstvu bešamelu, na to naskládajte pláty těstovin, poté následuje vrstva masové směsi, bešamel a vrstva nastrouhaného sýra. Takto opakujte, dokud máte suroviny. TĚSTOVINY → MASOVÁ SMĚS → BEŠAMEL → SÝR. Poslední vrstu udělejte masovou a posypte větším množstvím sýra. 

6Dejte péct na 180 °C zhruba na 50 minut, dokud nebudou těstoviny měkké. Posledních 10 minut pečte bez poklice, aby byla vrstva sýru zlatavá. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Boloňka
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech mletý
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech celý
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie