3 kuřecí prsa bez kosti a kůže
1 jablko zbavené jádřince a nakrájené na plátky
1 sýr Brie, nakrájený na plátky
sůl
kořenící směs AMERIKA
cca 150 ml vody
1 PL oleje nebo ghí
Glazura:
3 PL čekankového sirupu nebo 2 PL tekutého medu
1 ČL dijonské hořčice
¼ ČL sušeného tymiánu
1 stroužek česneku, nasekaný
Na dochucení omáčky:
1 ČL dijonské hořčice
mouka na zahuštění
1Připravte si glazuru – všechny ingredience na glazuru smíchejte dohromady a dejte stranou.
2Předehřejte si troubu na 180 °C.
3Poté položte kuřecí prsa na prkénko a do každého udělejte řez tak, aby vám vznikla kapsa na plnění, ale zároveň prsa držela pohromadě. Obě strany osolte.
4Pak zahřejte velkou litinovou pánev (pokud nemáte, použijte obyčejnou pánev) středně vysokou teplotu a dejte do ní lžíci oleje nebo ghí. Jakmile je tuk rozehřátý, vložte kuřecí prsa do pánve a opékejte 2 - 3 minuty z každé strany. Vyjměte kuře z pánve a naplňte je nakrájenými jablky a sýrem Brie.
5Vraťte prsa zpět do litinové pánve nebo je vložte do zapékací mísy a potřete je glazurou, posypejte směsí Amerika a podlijte vodou. Vložte do trouby a pečte 20 - 22 minut nebo dokud není kuře propečené.
6Jakmile je kuře propečené, vyndejte ho z nádoby a dochuťte omáčku solí, směsí Amerika a lžičkou dijonské hořčice. Nakonec ji zahustěte. Potom vraťte maso zpět do omáčky.
Podávejte například s bramborovou kaší nebo s pečenými provensálskými bramborami.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.