Vařte podle koření

Kuřecí prsa plněná jablky a Brie

Kuřecí prsa plněná jablky a Brie

počet osob
3

čas přípravy
15 min. příprava
20 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Novinky 2022

Potřebujeme

3 kuřecí prsa bez kosti a kůže
1 jablko zbavené jádřince a nakrájené na plátky
1 sýr Brie, nakrájený na plátky
sůl
kořenící směs AMERIKA
cca 150 ml vody
1 PL oleje nebo ghí

Glazura:
3 PL čekankového sirupu nebo 2 PL tekutého medu
1 ČL dijonské hořčice
¼ ČL sušeného tymiánu
1 stroužek česneku, nasekaný

Na dochucení omáčky:
1 ČL dijonské hořčice
mouka na zahuštění

Tymián nakoupíte zde
Amerika nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si glazuru – všechny ingredience na glazuru smíchejte dohromady a dejte stranou.

2Předehřejte si troubu na 180 °C.

3Poté položte kuřecí prsa na prkénko a do každého udělejte řez tak, aby vám vznikla kapsa na plnění, ale zároveň prsa držela pohromadě. Obě strany osolte.

4Pak zahřejte velkou litinovou pánev (pokud nemáte, použijte obyčejnou pánev) středně vysokou teplotu a dejte do ní lžíci oleje nebo ghí. Jakmile je tuk rozehřátý, vložte kuřecí prsa do pánve a opékejte 2 - 3 minuty z každé strany. Vyjměte kuře z pánve a naplňte je nakrájenými jablky a sýrem Brie.

5Vraťte prsa zpět do litinové pánve nebo je vložte do zapékací mísy a potřete je glazurou, posypejte směsí Amerika a podlijte vodou. Vložte do trouby a pečte 20 - 22 minut nebo dokud není kuře propečené.

6Jakmile je kuře propečené, vyndejte ho z nádoby a dochuťte omáčku solí, směsí Amerika a lžičkou dijonské hořčice. Nakonec ji zahustěte. Potom vraťte maso zpět do omáčky.

Podávejte například s bramborovou kaší nebo s pečenými provensálskými bramborami.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Tymián
Všechny recepty s kořením Amerika

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie