cca 1,5 kg krkovice vcelku
1 PL směsi Farmářská směs Brezina
3 PL medu
5 PL bílého vína
sůl
Zelí:
1 větší hlávka bílého zelí
1 kedluben
1 brambor
1 lžíce sádla
2 PL octa
2 PL medu
3 středně velké cibule
kousek uzeného špeku
sůl
1 ČL drceného kmínu
Domácí kmínový knedlík:
10 starších rohlíků
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
hrnek mléka
4 vrchovaté PL cibule s výpekem z masa
2 dcl hrubé mouky
1 PL DRCENÉHO nebo CELÉHO KMÍNU
sůl
Farmářská směs BREZINA nakoupíte zde
Brambůrek nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
1Krkovici rozřízněte napříč a oba kusy masa zprudka zatáhněte na horké pánvi.
2Smíchejte med, bílé víno a koření. Připravenou marinádu vetřete s hrstí soli do již zatažené krkovice. Rozprostřete alobal a každou krkovici zvlášť do něj zabalte, nejlépe ve 2 vrstvách. Oba kusy masa dejte na plech a pečte cca 3 hodiny na 130 °C. Pak troubu vypněte a maso v ní nechte ještě 20 minut odpočívat.
ZELÍ
1Zelí zbavte košťálu a nakrájejte na nudličky. Na lžíci sádla orestujte na kostky nakrájený špek a nahrubo nakrájenou cibuli. Pak přidejte zelí, kmín, sůl, ocet i med a duste do měkka.
2Kedluben, bramboru a česnek zbavte slupek a nastrouhejte najemno. Vše vmíchejte do zelí. Tato směs vám bude fungovat jako zahušťovadlo. Povařte asi 10 minut, pak vypněte a nechte zelí ještě 10 minut dojít. Mužete finálně dochutit medem a octem.
KNEDLE
Recept na knedlíky najdete ZDE!
Neskutečně šťavnatá krkovice, skvěle dochucené hlávkové zelí zahuštěné jen bramborem a kedlubnem a domácí kmínový knedlík. Tradiční jídlo připravené moderním způsobem si rozhodně zamilujete.
Dobrou chuť přeje Davídek!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.