Zhruba 1 kg hovězích žeber, krku nebo polévkové směsi
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 malá cibule
1 ČL NESOLDÍKU
1ČL koření DIVOČINY
sůl
NEBO klasická varianta použití koření:
5 kuliček NOVÉHO KOŘENÍ
5 kuliček PEPŘE ČERNÉHO
2 kuličky JALOVCE
2 listy BOBKOVÉHO LISTU
oblíbené těstoviny
Masové kuličky
300 g obraného masa z vývaru
strouhanku podle potřeby
2 stroužky česneku nebo 1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 vejce
1 ČL koření FARMÁŘSKÁ SMĚS BREZINA
Nesoldík nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Jalovec celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Farmářská směs BREZINA nakoupíte zde
1Maso vložte do hrnce zalejte vodou a přiveďte k varu, dokud se nezačne vytvářet pěna.
2Všechnu vodu vylejte, opláchněte hrnec, maso a znovu zalejte vodou.
3Přidejte zeleninu, koření, sůl a nechte jen lehce probublávat s mírně odklopenou poklicí. Vodu průběžně dolévejte.
4Když je maso měkké, vývar zceďte, maso oberte, zeleninu nakrájejte a vložte nazpět.
Upozornění při dávkování koření Nesoldíka: Zahoďte své zvyky a NEsypte na 1 LITR VÝVARU 1 POLÉVKOVOU LŽÍCI BĚŽNÉHO DOCHUCOVADLA.
U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: POUZE 1 MALÁ ČAJOVÁ LŽIČKA NA 4 LITRY VÝVARU. Pokud dáte více, bude vávar silný, hořký a budete ho muset ředit!
Masové kuličky
1Obrané maso z vývaru pomelte na mlýnku na dvojce šajbě. (Šajba slouží jako deska do strojku na mletí masa. Velikost otvorů určuje výslednou zrnitost namletého masa.)
2Vše smíchejte dohromady a vypracujte hustší hmotu.
3Lžičkou nabírejte a udělejte v dlaních kuličky stejné velikosti.
4Slejte trochu čistého vývaru a v něm kuličky vařte, dokud vám nevyplavou.
5Uvařené kuličky dejte do talíře k zelenině, zalejte vývarem, ozdobte čerstvou petrželkou.
Skvělá slavnostní polévka tak trochu jinak než s játrovými knedlíčky,
Dobrou chuť.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.