Vařte podle koření

Dušené hovězí na houbách

Dušené hovězí na houbách

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava
60 min. dušení

obtížnost
střední

druh jídla
Hovězí

Potřebujeme

3/4 kg hovězí zadní kýty (nebo jiné maso na dušení)
cca 0,5kg hub (čerstvé nebo mražené)
2 větší cibule
sádlo na smažení
1/2 l vývaru
koření Šťavnatá roštěnka nebo muškátový oříšek či květ
koření Houbař
Smažená cibulka
Sůl
rýže jako příloha

Šťavnatá roštěnka nakoupíte zde
Houbař nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
Muškátový ořech celý nakoupíte zde
Muškátový květ nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte dosklovata na sádle.

2Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší plátky.

3Když je cibulka průhledná, naprudko na ní orestujte maso, aby se zatáhlo. Posypte kořením Šťavnatá roštěnka a osolte. Chvíli ještě restujte, aby maso získalo chuť. 

4Houby nakrájejte na malé kousky. Nasypte do hrnce na maso. 

5Vše zalejte vývarem. Maso musí být mírně ponořené. Zbytek můžete dolít horkou vodou. 

6Maso duste na mírném plameni do změknutí. Doba dušení je zhruba 1 hodina. 

7Zhruba po půl hodině vaření přidejte ještě koření Houbař. 

8Když je maso měkké, vyjměte jej z hrnce. Vyndejte také část kousků hub. Zbytek omáčky rozmixujte tyčovým mixérem. Poté maso a zbylé kousky hub vložte zpět do rozmixované omáčky a ještě společně prohřejte. Případně ještě dochuťte podle chuti. 

9K masu doporučujeme uvařit rýži a podávat společně ještě se smaženou cibulkou. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Šťavnatá roštěnka
Všechny recepty s kořením Houbař
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech mletý
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech celý
Všechny recepty s kořením Muškátový květ

Zpět na začátek kuchařky