Vařte podle koření

Cibulové chutney

Cibulové chutney

počet osob
6

čas přípravy
45 min. příprava
30 min restování

obtížnost
střední

druh jídla
Tipy na dárky (nevánoční)

Potřebujeme

500 g červené cibule
3 PL másla
40 g třtinového cukru
1 PL vinného octa
1 PL krémového balsamica
120 ml červeného portského vína
2 PL povidel
2 kuličky jalovce
1 čl rozmarýnu
1/2 čl kardamomu
1/2 čl koření do moučníku
špetka soli
špetka pepře

Jalovec celý nakoupíte zde
Rozmarýn celý nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde
Kardamom mletý nakoupíte zde
Koření do moučníků nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Neprve si očistěte cibule.

2Nakrájejte cibuli na tenká kolečka. Každé kolečko rozkrojte na čvrtky, aby vám vznikly tenké nudličky.

3Připravte si hrnec a nechte v něm rozpustit máslo.

4Jakmile se máslo rozehřeje, přidejte nakrájenou cibuli a za stálého míchání restujete.

5Po lehkém zarestování přidáme kuličky jalovce, rozmarýn, kardamom a koření do moučníků, aby se uvolnila vůně koření. A dále restujte.

6Po pár minutách přidejte vinný ocet a červené portské víno.

7Dále přidejte třtinový cukr a stále restujte, dokud cibule zcela nezkaramelizuje.

8Když směs začne houstnout ztlumte plamen, dochuťte solí, pepřem a pomalu přimíchávejte krémové balsamico. Celkový čas restování by měl trvat 20-30 min. Cibulová směs by měla tmavnout do fialové barvy a měla by se vyvařit většina tekutin.

9Nakonec vmíchejte lžíci povidel a odstavte z plotny.

10Ochutnejte a popřípadě dochuťte dle vašich preferencí.

11Pokud nemáte v plánu spotřebovat chutney ihned, tak směs plňte do uzavíratelných sklenic, nechte vychladnout a uchovávejte v lednici. Za takových podmínek spotřebujte chutney v následujících 3 dnech.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Jalovec celý
Všechny recepty s kořením Rozmarýn celý
Všechny recepty s kořením Rozmarýn drcený
Všechny recepty s kořením Kardamom mletý
Všechny recepty s kořením Koření do moučníků
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie