Vařte podle koření

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

počet osob
6

čas přípravy
20 min. příprava
12 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Tradiční kuchyně

Potřebujeme

1 kg syrových brambor
1/2 kg hrubé mouky
1 vejce
trocha kefíru nebo acidofilního mléka
1 PL koření BRAMBŮREK
sůl

cibule
slanina

Brambůrek nakoupíte zde
Cibule smažená nakoupíte zde

Postup přípravy

1Slaninu i cibulku nakrájejte na kostičky a orestujte dozlatova.

2Brambory nastrouhejte na jemném struhadle na tenké nudličky, nechte okapat v cedníku, přidejte koření, sůl, vejce, kefír (nebo acidofilní mléko) a mouku.

3Dejte vařit velký hrnec s vodou, přidejte lžičku soli. Polévkovou lžící tvořte knedlíky, které vkládejte do vroucí vody. Když knedlíky vyplavou, nechte je ještě 2 minuty vařit. Celková doba vaření knedlíku je cca 12 minut (podle množství). Pak je vyndejte z hrnce a nechte okapat.

4Podávejte s orestovanou cibulkou a slaninou.

Poctivá babičkovská klasika. Pravý originál je samozřejmě bez koření. Chlupaté knedlíky můžete podávat jako skvělou přílohu k pečenému vepřovému masu, kachně nebo jen s uvařeným kysaným zelím.

Tip od Davídka: Chlupaté knedlíky vařím moderním způsobem v parním hrnci a myslím, že skvěle konkurují těm od mé babičky. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Brambůrek
Všechny recepty s kořením Cibule smažená

Zpět na začátek kuchařky