LÉTO JE V PLNÉM PROUDU A VĚTŠINA Z NÁS SI UŽÍVÁ KRÁSNÉHO POČASÍ A VŠE CO K TOMU PATŘÍ. PRO NĚKTERÉ JE TO ČVACHTÁNÍ V BAZÉNU, PRO DALŠÍ CESTOVÁNÍ, NEBO TŘEBA ZAHRÁDKAŘENÍ. PRO NÁS, MILOVNÍKY DOBRÉHO JÍDLA TO ALE VŽDY BUDE HLAVNĚ SEZONA GRILOVÁNÍ ❤️ A JELIKOŽ VÍME, ŽE PODOBNÝCH GURMÁNŮ JE KOLEM NÁS SPOUSTY, MÁME PRO VÁS PÁR TIPŮ, JAK GRILOVÁNÍ VYTUNIT NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ 🌞
Na našem webu najdete celou sekci koření na gril kde si můžete vybrat z více než 50 druhů koření a kořenících směsí. Pokud nevíte, které vybrat, čtěte dál.
Jak s kořením pracovat, aby byl výsledek dokonalý? Představíme naše 2 osvědčené postupy.
Marinováním masu dodáte intenzivní a bohatou chuť a zároveň ho zjemníte a změkčíte. Maso tak bude chutnější a šťavňatější. Příprava marinády je snadná a ideální, když si chcete připravit maso předem a pak už jen nakládat na gril a z grilu rovnou na talíř.
👉 Smíchejte si vybrané koření s olejem a přidejte dle chuti a nálady třeba med, pivo, rajčatový protlak či jiné ingredience. Fantazii se meze nekladou 🧙♂️🪄 Maso nechte odpočívat v marinádě několik hodin nebo klidně celou noc. Natáhne tak chuť marinády a krásně zkřehne. Marináda by měla být co nejjemnější bez velkých kousků - ty by se mohly začít připalovat a udělat mrzeníčko.
My jsme vám speciálně pro marinování namíchali směsi pikantní marinády
Připravte si s nimi třeba štavnatou Tortillu s kuřecím v pikantní marinádě
Nebo legendární Davídkova grilovaná žebra
Za nás ten nejlepší způsob, jakým můžete maso upravit. Maso si ponese svou vlastní plnou chuť, nepálí se při grilování a nakonec se rozplyne v jemné chuti másla a koření. A to je, vážení, opravdové nebe!
👉 Maso ogrilujte bez soli a koření na medium, aby zůstalo šťavnaté. Na litinové pánvi na grilu rozpusťte máslo a nechte v něm rozvonět vybrané koření. Ogrilované maso osolte, vložte do máslové lázně a nechte ho odpočinout a dojít ještě zhruba 5 minut. Maso bude křehké, jemné a bude se lépe krájet. Ze šťavy, která vznikne spojením másla, čerstvého koření a masového výpeku, nezůstane na talířích ani kapka. Vyzkoušíte tuhle úpravu masa, zamilujete se a už nebudete chtít jinak :)
Na všechny druhy masa použijete nejlépe koření s pepřovým základem. Určitě vyzkoušejte naše nejprodávanější Orange Pepper nebo Ameriku. S kuřecím si krásně rozumí Fresh Grill nebo Francouzská směs Žanet.
Vyzkoušejte si připravit delikátní Davídkův Flank steak na barevném pepři s borůvkovou omáčkou
nebo jednoduchý Hovězí rib eye steak s nezapomenutelným výsledkem
V Česku jsou kachní prsa stále málo používaná a neprávem opomíjená, přitom na grilu jsou naprosto bezkonkurenční. Kachní prsa na Pomerančovém pepři s malinovou omáčkou a červeným pepřem rozhodně stojí za vyzkoušení.🍊
Základní pravidla pro dochucování masa už znáte, nezapomeňte však na základní pravidla pro práci s masem, hlavně hovězím, vepřovým a zvěřinou - ať už na grilu nebo na pánvi mají na výslednou chuť zásadní vliv.
1) Maso musí mít pokojovou teplotu. Nikdy je nedávejte přímo z ledničky.
2) Maso nesolte předem, ale až po tepelné úpravě.
3) Nenaklepávejte.
K masu se perfektně hodí grilovaná zelenina. Zde platí stejné pravidlo. Nekořeňte předem, už žádné připálené cukety 😊 Ogrilujte a prohoďte v máslové lázni. Gastro zážitek zaručen s Francouzskou směsí Žanet nebo Řeckými bylinkami.
Také už se vám sbíhají sliny a vidíte se s vašimi nejbližšími na zahradě při západu sluníčka, jak si vychutnáváte dokonalé grilované pochoutky? Tak šup pro to nejlepší na gril a pojďme si společně užít léto naplno!