Vařte podle koření

Kachna s kysaným zelím a chlupatými knedlíky

Kachna s  kysaným zelím a chlupatými knedlíky

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
120 minut pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Tradiční kuchyně

Potřebujeme

1 celá kachna
2 cibule
2 ČL DRCENÉHO KMÍNU
sůl

Zelí:
1 kg kysaného zelí
1 ČL DRCENÉHO KMÍNU
2 stroužky česneku
4 vrchovaté polévkové lžíce cibule s výpekem z vaší pečené kachny
čerstvý křen podle chuti
sůl

Chlupaté knedlíky:
Půl kila vařených nastrouhaných brambor
Půl kila syrových nastrouhaných brambor
1 ČL koření BRAMBŮREK
2 vejce
1 ČL sody bicarbony
5 PL hrubé mouky nebo dětské krupice
sůl

Kmín český drcený nakoupíte zde
Brambůrek nakoupíte zde

Postup přípravy

1Na kachnu vytřete hrst soli a celou ji posypte kmínem. Cibuli nasekejte na hrubo a dejte do pekáče. Kachnu položte na ni, podlijte naběračkou vody, přiklopte víkem a dejte do vyhřáté trouby na 160 stupňu. Pečte do měkka (cca 2 hodiny). Potom odklopte víko a dopečte do zlatova v troubě v horkém vzduchu s ventilátorem.

2Zelí lehce opláchněte pod proudem vody, dejte do hrnce, zalijte vodou, přisypte kmín a sůl, vařte do změknutí a pak sceďte.

3Do zelí nastrouhejte česnek,křen, vmíchejte 4 vrchovaté polévkové lžíce cibule s výpekem z vaší pečené kachny a nechte 20 minut odpočinout.

4Strouhané syrové brambory vymačkejte a smíchejte s vařenými. Přidejte koření, ostatní suroviny a vypracujte hustší bramborové těsto.

5Lžíci vytvořte větší knedlíky ve tvaru noku a vařte v osolené vodě nebo ješte lepší v páře, dokud nevyplavou nebo nejsou uvařené.

Absolutní česká klasika se kterou vždy zabodujete při jakékoliv příležitosti.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kmín český drcený
Všechny recepty s kořením Brambůrek

Zpět na začátek kuchařky